Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣΟι ημικρανίες αποτελούν στις μέρες μας συχνό πρόβλημα αρκετών ανθρώπων. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό. Αυτός θα σας γράψει μια σειρά από εξετάσεις για να διαπιστώσει αν το πρόβλημα οφείλεται ή όχι σε βιολογικό πρόβλημα. Αν ο παθολόγος βρει κάποιο πρόβλημα θα σας δώσει την κατάλληλη αγωγή και το πρόβλημα θα λυθεί. Όταν, όμως, μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις δεν βρεθεί κάποιο πρόβλημα τότε η αγωγή που θα σας δώσει θα καταπολεμά τα συμπτώματα και όχι το πρόβλημα (παυσίπονα).

Μια τελευταία έρευνα στις Η.Π.Α. έφερε στο φως ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης των ημικρανιών. Μια μέθοδο χωρίς οικονομικό κόστος και κυρίως χωρίς παρενέργειες. Οι ερευνητές απέδειξαν πως η χαλάρωση και ο σωστός έλεγχος της αναπνοής αποτελούν την πιο αποτελεσματική αγωγή κατά των ημικρανιών.

Αν υποφέρετε από ημικρανίες, την ώρα της κρίσης χαλαρώστε και ελέγξετε την αναπνοή σας. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε. Αυτό θα το καταφέρετε  εάν καθίσετε κάπου αναπαυτικά ή αν έχετε την δυνατότητα να ξαπλώσετε κάπου. Στη συνέχεια κλείσετε τα μάτια σας και σκεφτείτε ένα τοπίο όπως μια λίμνη, ένα λιβάδι, μια θάλασσα ή ότι άλλο πιστεύετε πως σας ηρεμεί με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε. Βάλτε τις παλάμες των χεριών σας πάνω στην κοιλιά σας έτσι ώστε να ακουμπάνε οι άκρες των δάχτυλων μεταξύ τους. Αρχίστε να δίνετε προσοχή στην αναπνοή σας. Με κάθε σωστή εισπνοή που θα κάνετε τα δάχτυλα σας θα απομακρύνονται λίγα εκατοστά και θα επανέρχονται στην αρχική τους θέση με την εκπνοή. Όσο εστιάζετε στην αναπνοή σας τόσο ευκολότερα μπορείτε να χαλαρώσετε και να καταπολεμήσετε την ημικρανία.

Από ψυχολογικής πλευράς οι ημικρανίες κρύβουν έντονο και κρυφό άγχος για κάτι. Η χαλάρωση βοηθάει στο να ξεπεράσει κάποιος το άγχος και κατά συνέπεια να ηρεμήσει και να καταπολεμήσει τις ημικρανίες. 


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr