Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΩΖΕΙ...Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλό κάνει στην υγεία μας το χιούμορ. Μια κινέζικη παροιμία λέει πως «μέρα που δεν γέλασα ήταν χαμένη μέρα». Το χιούμορ και το γέλιο βοηθάνε πολύ στο να αντεπεξέλθει κάποιος από μια στρεσογόνο κατάσταση. Αποτελεί ισχυρό όπλο ενάντια στην κατάθλιψη και την απογοήτευση. Βοηθάει να δούμε τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά, να γεμίσουμε ενέργεια και να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα με καλύτερο τρόπο. Πολλές φορές παρουσιάζονται μικροπροβλήματα τα οποία ενώ δεν μπορούν από τη φύση τους να μας ρίξουν ψυχολογικά, η επίμονη ενασχόληση μας με αυτά μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση. Όταν λοιπόν αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα με χιούμορ, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε και να τα λύσουμε γρηγορότερα και πολύ συχνά μάλιστα να δούμε πως τελικά δεν πρόκειται για προβλήματα αλλά για απλές φυσιολογικές καταστάσεις που και αντιμετωπίζονται και ξεπερνιούνται.

Μια κλινική έρευνα που έγινε στην Αμερική, έδειξε πως ακόμα και σε ιδιαίτερα στρεσογόνες καταστάσεις το χιούμορ επιδρά θετικά στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Πως λειτουργεί όμως το χιούμορ έτσι αναλγητικά και καταπραϋντικά απέναντι σε μια κατάσταση;

Οι έρευνες έδειξαν πως όταν κανείς σκέφτεται ένα αστείο σχετικό με μια στρεσογόνο κατάσταση αναγκαστικά αποστασιοποιείται πνευματικά από το ερέθισμα έστω και αν αυτό γίνεται στιγμιαία. Η προσωρινή αυτή αποστασιοποίηση ανανεώνει την οπτική γωνία, προσφέρει τη δυνατότητα εκτόνωσης της συσσωρευμένης έντασης και δυναμώνει την αντοχή στο στρες. 


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr