Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

Ο ΧΩΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟΚάποτε ήταν ένας χωρικός ο οποίος είχε ένα άλογο που το αγαπούσε πάρα πολύ. Κάθε πρωί το έπαιρνε και πηγαίνανε μια μεγάλη βόλτα στην ακροθαλασσιά. Εκεί το άλογο έτρεχε ανέμελο και χαρούμενο δίπλα στα κύματα. Όσο κάλπαζε, ο αέρας ανέμιζε την χαίτη του και ο ήλιος έλουζε με  τις ακτίνες του το τρίχωμα του κάνοντάς το να λάμπει. Σαν γυρίζανε στο σπίτι ο χωρικός έβαζε φρέσκο νερό και μπόλικο κριθάρι να φάει το άλογο.

Ένα πρωί την ώρα που ξεκινήσανε για την πρωινή τους βόλτα, λίγο πριν βγουν από το χωριό το άλογο παραπάτησε και έπεσε σε ένα πηγάδι. Ο χωρικός κοίταξε έντρομος μέσα και είδε πως το άλογο του, ευτυχώς, δεν είχε πάθει τίποτα.  Πήρε αμέσως ένα σχοινί και προσπάθησε να το βγάλει έξω, όμως δεν μπόρεσε. Φώναξε τότε τους συγχωριανούς του να βοηθήσουν. Οι συγχωριανοί τρέξανε αμέσως και προσπαθήσανε με ξύλα και σχοινιά να τραβήξουν το άλογο, αλλά μάταια. Οι ώρες περνούσαν, έφτασε μεσημέρι και παρ' όλες τις προσπάθειες δεν καταφέρανε να κάνουν τίποτα.

Το καημένο το άλογο μέσα στο πηγάδι στεκότανε όρθιο, αλλά ίσα ίσα που χωρούσε εκεί. Ο χώρος ήταν πολύ στενός και δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, μήτε μπρος και μήτε πίσω.

 

- Έφτασε μεσημέρι, προσπαθούμε τόσες ώρες, αλλά βλέπεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να βγει το άλογο. Το μόνο που μένει είναι να το αφήσεις να πεθάνει, του είπαν αργά το μεσημέρι οι χωριανοί και φύγανε ο καθένας για τις  δουλειές του.

 

Ο χωρικός κάθισε στην άκρη του πηγαδιού απελπισμένος και καταστεναχωρημένος. Οι χωρικοί είχαν δίκαιο και δεν μπορούσε παρά να αφήσει το άλογο του εκεί να πεθάνει. Επειδή όμως το αγαπούσε πολύ, σκέφτηκε πως θα ήταν πολύ άδικο να πεθάνει από έναν μαρτυρικό και παρατεταμένο θάνατο από πείνα και από δίψα. Έτσι σκέφτηκε πως για να το γλιτώσει από το μαρτύριο θα ήταν καλύτερα να του συντόμευε την ταλαιπωρία θάβοντάς το ζωντανό. Πήρε λοιπόν χώμα και άρχισε να το πετάει μέσα στο πηγάδι. Έριχνε, έριχνε χώμα μα το χώμα έπεφτε πάνω στην πλάτη του αλόγου και το άλογο ενοχλούταν από τα χαλίκια και κουνούσε την ράχη του για να φύγουν. Και τα χαλίκια κυλούσαν από την πλάτη του και πέφτανε στον πάτο του πηγαδιού. Σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει ο πάτος του πηγαδιού μέχρι που έφτασε στο χείλος του και τότε το άλογο έδωσε μια και βγήκε έξω.

 

Αυτό που ήταν ο βέβαιος θάνατος του αλόγου, τελικά αποδείχθηκε η σωτηρία του.

 

Ένα παραμύθι για τις δύσκολες μέρες  και τους δύσκολους καιρούς.

Απόδοση – επιμέλεια: Νένα Γεωργιάδου, ψυχολόγος - συγγραφέας


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr