Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙΚάποτε ήταν ένας νεαρός άντρας που αγαπούσε πάρα πολύ τη σκοποβολή. Κάθε μέρα έπαιρνε το τόξο του και έβαζε στόχους σε μακρινά και δύσκολα μέρη προσπαθώντας να πετύχει το κέντρο τους.

   Μια μέρα έμαθε πως κάπου θα γινόταν διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου σκοπευτή. Μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού ο νεαρός άντρας έκανε εξάσκηση όπου μπορούσε. Έφτιαχνε κύκλους και προσπαθούσε κάθε φορά να πετύχει το κέντρο τους.

   Σαν έφτασε η μέρα του διαγωνισμού, ο νεαρός ήταν πολύ χαρούμενος και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Οι διαγωνιζόμενοι ήταν πάρα πολλοί, αλλά αυτό δεν τον φόβισε καθόλου. Ήξερε πολύ καλά τις δυνατότητες του και δεν είχε τίποτα να φοβηθεί. Τόσο καιρό εξάσκησης δεν θα μπορούσαν ποτέ να πάνε χαμένα. Ακόμα και αν δεν έβγαινε πρώτος σίγουρα θα πετύχαινε μια από τις πρώτες θέσεις.

   Πράγματι κατάφερε να κερδίσει στον διαγωνισμό και να έρθει πρώτος αφού μπόρεσε και πέτυχε περισσότερους κύκλους στόχων σε σχέση με τους άλλους διαγωνιζόμενους. Σαν πήρε το χρυσό έπαθλο που έγραφε με μεγάλα γράμματα «Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ» κίνησε να γυρίσει πίσω στο χωριό του. Στο δρόμο της επιστροφής βρέθηκε σε ένα χωριό όπου παντού υπήρχαν στόχοι με ένα βέλος ακριβώς στο κέντρο τους. Ο νεαρός άντρας εντυπωσιάστηκε και ρώτησε ποιος ήταν ο σκοπευτής που φαινόταν τελικά καλύτερος από εκείνον. Ήθελε να τον γνωρίσει και να του ζητήσει να τον διδάξει και εκείνον την τεχνική του.

-Ποιος είναι ο άριστος αυτός σκοπευτής, ρώτησε ένα χωρικό που βρέθηκε μπροστά του. Θέλω να τον γνωρίσω, να του δώσω εκείνου το χρυσό έπαθλο γιατί σε εκείνον ανήκει.

-Μη δίνεις σημασία, απάντησε ο χωρικός. Είναι ο τρελός του χωριού, ρίχνει όπου ναι ‘ναι τα βέλη του και μετά πάει και ζωγραφίζει γύρω τους κύκλους.

 

   Μια ιστορία για να σκεφτεί κάποιος πολλά. Από το ποιος είναι και το πώς βλέπει τους άλλους και τους κρίνει γνωρίζοντας από ελάχιστα ως λίγα.

   Μπερδευόμαστε και κάνουμε λάθος κρίσεις, όχι γιατί απαραίτητα οι άλλοι είναι ψεύτικοι, αλλά γιατί είναι δική μας ανάγκη να βλέπουμε τους άλλους καλύτερους. Ίσως γιατί θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, ίσως γιατί ο κόσμος μας γίνεται έτσι πιο όμορφος.

   Όπως και να έχει όμως, αφήνω την ιστορία να μιλήσει στον καθένα και να του πει τα δικά του μυστικά και τις δικές του ανάγκες.

 

 

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - συγγραφέας


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr