Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣΚάποτε ήταν ένας κουλουρτζής που σε έναν δημόσιο δρόμο είχε στήσει την μικρή του επιχείρηση. Κάθε μέρα ετοίμαζε τα κουλούρια του και τα πουλούσε. Οι δουλειές του πηγαίνανε πολύ καλά και μπορούσε να επενδύει όλο και περισσότερο στην μικρή του επιχείρηση. Την αγαπούσε πολύ και αφιέρωνε τόσο πολύ χρόνο εκεί, που δεν άκουγε ραδιόφωνο, δεν διάβαζε εφημερίδες, δεν έβλεπε τηλεόραση και δεν πήγαινε στο καφενείο.

   Ο κόσμος τον είχε μάθει και η πελατεία του όλο και αυξανόταν. Και ο κουλουρτζής ολοένα και αύξανε τα είδη που πουλούσε. Και όσο επένδυε στη δουλειά του τόσο πηγαίνανε καλά τα πράγματα.

   Ένα καλοκαίρι ήρθε ο γιος του να τον επισκεφτεί, ο οποίος έκανε το μεταπτυχιακό του στη διοίκηση επιχειρήσεων. Όταν είδε τα οικονομικά ανοίγματα του πατέρα του τον συμβούλεψε:

- Πατέρα τι κάνεις; Δεν βλέπεις πως έχουμε τεράστια οικονομική κρίση; Γιατί ανοίγεσαι τόσο οικονομικά; Θα καταστραφείς αν συνεχίσεις έτσι.

   Ο κουλουρτζής σκέφτηκε πως ο γιος του ήξερε κάτι παραπάνω από εκείνον. Άλλωστε αυτό σπούδαζε τόσα χρόνια. Έτσι σταμάτησε να αγοράζει τα υλικά που έπαιρνε προτιμώντας κάτι φθηνότερο. Σταμάτησε να φτιάχνει τις ποσότητες και τα πολλά είδη που έφτιαχνε. Και σταμάτησε σιγά σιγά και η πελατεία του. Η μικρή επιχείρηση άρχισε να καταρρέει οικονομικά. Και τότε ο κουλουρτζής είπε:

- Τελικά είχε δίκαιο ο γιος μου. Είμαστε σε μια τεράστια οικονομική κρίση.

 

Πάμε εκεί που κοιτάμε και εκεί που πιστεύουμε. Μήπως ήρθε η ώρα να δείτε τι κοιτάτε και τι πιστεύετε; Αν δεν προχωράνε τα πράγματα στη ζωή σας όπως θέλετε, μήπως πρέπει να δείτε ποιος είναι ο πραγματικός σας στόχος τελικά;  

   Βάζοντας ένα όνειρο σαν στόχο το οποίο μετά το βομβαρδίζετε με αρνητικές σκέψεις το καταστρέφετε. Στη ζωή τίποτα δεν είναι σίγουρο για να κάνουμε μόνο αρνητικές σκέψεις. Και όταν τίποτα δεν είναι σίγουρο τότε όλα είναι πιθανά.

 

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - συγγραφέας


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr