Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

Η ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥΚάποτε ήταν ένας στρατηγός που χρειάστηκε να επιτεθεί σε ένα στράτευμα δέκα φορές μεγαλύτερο από το δικό του. Ο στρατηγός πήρε τους στρατιώτες του και ξεκίνησε να βρει τον εχθρό. Στο δρόμο για την μάχη συνάντησαν έναν μικρό ναό και ο στρατηγός ζήτησε από τους στρατιώτες του να προσευχηθούν όλοι μαζί για να μπορέσουν να νικήσουν τον εχθρό. 

Μετά την προσευχή, ο στρατηγός κρατώντας ένα νόμισμα ψηλά είπε:

-Παρακαλέσαμε όλοι μαζί να μας για να μας βοηθήσουν οι θεοί. Αν το νόμισμα που κρατάω πέσει με το κεφάλι προς τα πάνω τότε θα νικήσουμε. Αν πέσει ανάποδα τότε είμαστε καταδικασμένοι να νικηθούμε. Η μοίρα μας είναι στα χέρια των θεών.

Σιωπή απλώθηκε παντού και τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκε να πέσει το κέρμα από ψηλά στο έδαφος μοιάζανε με ώρες. Το κέρμα έπεσε με το κεφάλι προς τα πάνω και οι στρατιώτες πανηγύρισαν για την καλή τους τύχη.

Όπως ακριβώς είχε προβλέψει ο στρατηγός κατάφεραν και νικήσαν τον εχθρό. Μετά τη μάχη ένας λοχαγός ενθουσιασμένος του είπε:

  • Είναι πολύ ωραίο να έχουμε τους θεούς με το μέρος μας. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που έχουν αποφασίσει.
  • Είσαι σίγουρος; Τον ρώτησε ο στρατηγός δείχνοντας του το κέρμα που είχε ρίξει, το οποίο είχε και στις δυο πλευρές του ένα κεφάλι.

 

Η πίστη είναι μια από τις σημαντικότερες κινητήριες δυνάμεις για να κάνει κάποιος ό,τι θέλει. Τα σημάδια στο δρόμο μας είναι καταστάσεις που εμείς αποφασίζουμε αν θα είναι θετικά ή αρνητικά. Πάντα μα πάντα υπάρχουν θετικά σημεία, αρκεί να έχουμε ανοιχτά τα μάτια του μυαλού. Και για τους αρχάριους, αν δεν μπορείτε να δείτε θετικά σημάδια, απλά αφήστε τα ουδέτερα.

 

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - συγγραφέας


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr