Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙΠερίεργο πλάσμα ο άνθρωπος, κάνει τα πάντα να μοιάσει με τους άλλους αλλά στο τέλος θέλει να είναι ξεχωριστός. Πως μπορείς να είσαι ξεχωριστός και να κάνεις τη διαφορά όταν προσπαθείς να μοιάσεις στους άλλους; Κάποιοι το καταφέρνουν μετά από προσπάθειες υπομονή, δουλειά και επιμονή. Όταν φτάσουν στην κορυφή ανακαλύπτουν πως δεν είναι και τόσο ωραία. Που είναι το λάθος; Φτάνοντας στην κορυφή περιμένουν την αποδοχή και τον θαυμασμό των άλλων. Αυτό δεν είναι και τόσο κακό, καθώς από την φύση μας όλοι έχουμε ανάγκη από αποδοχή και λίγο ή πολύ θαυμασμό. Το λάθος είναι πως ο θαυμασμός και η αποδοχή ήταν ο αρχικός καλυμμένος στόχος.

Η ουσία κάθε φορά είναι ό,τι μα ό,τι κάνει κάποιος να το κάνει επειδή το αγαπάει και θέλει να μαθαίνει περισσότερο για αυτό. Αυτός είναι ο στόχος. Κάνοντας αυτό που αγαπάμε δεν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης με την έννοια του ποιος είναι καλύτερος, αλλά όπου χρειάζεται απλά για να πάρουμε ένα μάθημα και να εξελιχθούμε. Οι άλλοι γίνονται δάσκαλοι μας, όχι ανταγωνιστές.

Πολύ συχνά τα μεγάλα ερωτήματα έχουν τις πιο απλές απαντήσεις. Αν όταν κάνω κάτι συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους και νιώθω άσχημα τότε ο στόχος μου είναι λάθος και η επιλογή μου δεν είναι αυτή που πραγματικά θέλω.

Οι πιο όμορφοι διαφορετικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που δεν αποζητούν με κάθε τρόπο την αναγνώριση και εκβιάζουν για κομπλιμέντα. Είναι εκείνοι που παίρνουν χαρά και ικανοποίηση για αυτό που κάνουν ακολουθώντας τις βαθύτερες επιθυμίες τους. Δεν ταράζονται όταν τους συγκρίνουν με άλλους γιατί απλά δεν το κάνουν για να γίνουν καλύτεροι από τους άλλους, αλλά επειδή αγαπάνε αυτό που κάνουν.

Είναι εκείνοι που τους θαυμάζεις για αυτό που κάνουν, όσο απλό και αν είναι γιατί είναι ευτυχισμένοι και παθιασμένοι με την επιλογή τους.

 

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - συγγραφέας


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr