Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

TA ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗΕίδα αυτή την εικόνα στο προφίλ μιας φίλης και μου ήρθαν στο νου οι φατσούλες των παιδιών που σήμερα το πρωί πήγαιναν στο σχολείο. Μικρά πλάσματα με φόβους μεγαλύτερους από το μπόι τους. Μαμάδες και μπαμπάδες να τρέχουν δίπλα τους μέσα στα νεύρα, στην υστερία, στο χτενισμένο μαλλί και τη γόβα, κάποιοι αδιάφοροι, κάποιοι υπερβολικοί σε συμβουλές, κάποιοι βιαστικοί και φουριόζοι.

Οι ενήλικες οφείλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά αξίες, γνώσεις, γράμματα και πράγματα. Όμως και τα παιδιά κάποιες φορές μπορούν να  γίνουν οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι μας.

Ας αφήσουμε κατά μέρος την γκρίνια και τα νεύρα και ας χαρούμε τις στιγμές με τα παιδιά μας. Δεν θα κρατήσουν πολύ. Ο χρόνος που χρειάζεστε για να φτάσουμε στο σχολείο είναι συγκεκριμένος. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να κάνουμε τη διαδρομή με χαρά ή με νεύρα. Είτε φωνάζοντας είτε τραγουδώντας την ίδια ώρα θα φτάσουμε.

Αν το παιδί μας αργεί να σηκωθεί ή χρειάζεται απλά ξυπνάμε πιο νωρίς. Αν πάλι προχωράει αργά στο δρόμο προς το σχολείο ξεκινάμε νωρίτερα.

Η κάθε στιγμή της ζωής μας περιέχει θαύματα. Ας μειώσουμε ταχύτητα για να απολαύσουμε τις στιγμές που περνάμε με το παιδί μας.

Τα παιδιά είναι χαρούμενα επειδή ζουν το παρόν, έχουν πάθος και διεκδικούν μέχρι τέλους αυτό που θέλουν.

Ας γίνουμε λίγο παιδιά.

 

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - συγγραφέας


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr