Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕΚάποτε ήταν δυο μοναχοί που ταξίδευαν μαζί. Μέτα από μέρες περπάτημα με ενδιάμεσες στάσεις για περισυλλογή και προσευχή, φτάσανε σε ένα ποτάμι. Εκεί συναντήσανε μια γυναίκα να κάθεται στην όχθη που όταν τους είδε τους πλησίασε και τους ρώτησε:

  • Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε να περάσω απέναντι. Δεν γνωρίζω κολύμπι και φοβάμαι μην πνιγώ.

Ο ένας μοναχός αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας της πως απαγορευόταν από τη θρησκεία τους οι μοναχοί να αγγίζουν γυναίκες. Ο άλλος όμως χωρίς δισταγμό την ανέβασε στην πλάτη του και την πέρασε απέναντι. Η γυναίκα αφού τον ευχαρίστησε συνέχισε το δρόμο της και οι μοναχοί τον δικό τους.

Καθώς συνεχίζανε το ταξίδι τους ο μοναχός που είχε αρνηθεί να βοηθήσει τη γυναίκα σε όλο το δρόμο επέπληττε τον άλλον θυμίζοντας του τους νόμους της θρησκείας τους.

Μετά από ώρες ο δεύτερος δεν άντεξε και του είπε:

  • Αδερφέ εγώ κουβάλησα τη γυναίκα για μερικά λεπτά, εσύ γιατί την κουβαλάς τόσες ώρες;

Η ζωή μας είναι γεμάτη εμπειρίες οι οποίες μας βοηθούν να αποκτήσουμε γνώσεις και να πορευτούμε καλύτερα. Όταν όμως κολλάμε σε κάτι που έχει συμβεί, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό, και το κουβαλάμε σαν βάρος, αυτό μας εμποδίζει να δούμε το παρόν και να συνεχίσουμε.

Όταν οι σκέψεις του παρελθόντος κατακλύζουν το παρόν μας, ακόμα και καλές να είναι δεν μας βοηθάνε να προχωρήσουμε.

Αφήστε στην άκρη το παρελθόν και επικεντρωθείτε στο τώρα. Οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες, ακόμα και αν έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Ο ποταμός δεν είναι ποτέ ίδιος.

Κάθε ιστορία, όμως, που μας βάζει σε σκέψεις ή μας δημιουργεί ένα συναίσθημα, είναι μια γνώση για τον εαυτό μας.

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος – συγγραφέας


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr