Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ…μια ιστορία για την αξία των αρετών….

 

Κάποτε σε ένα χωρίο ζούσε ένα αγόρι. Κάθε μέρα έπαιρνε το τόξο του και σημάδευε τα πιο μικρά και μακρινά πράγματα που έβλεπε. Άλλες φορές έπαιρνε ένα δόρυ και με την ίδια προσήλωση το πετούσε σε κορμούς δέντρων σημαδεύοντας τις πιο μικρές κουφάλες τους. Και κάθε βράδυ όταν ξάπλωνε στο αχυρένιο του στρώμα ονειρευόταν την μέρα που θα πήγαινε να κυνηγήσει ένα λιοντάρι. Ήταν έθιμο στο χωριό του, μόλις τα αγόρια αντρώνανε τα στέλνανε μόνα τους να πάνε να κυνηγήσουν λιοντάρια. Όποιο ερχόταν με το λιονταροτόμαρο τυλιγμένο στο λαιμό, του δίνανε το σκήπτρο γινόταν αρχηγός και είχε θέση μεγάλη όχι μόνο στο χωριό τους μα και στα γύρω χωριά.

Μα  αλίμονο, όποιο ερχόταν με άδεια χέρια και το κεφάλι κατεβασμένο. Το μόνο που μπορούσε να κάνει σε όλη του τη ζωή θα ήταν να γίνει και να παραμείνει βοσκός.

Οι μέρες και τα χρόνια κύλησαν γρήγορα και σαν ξημέρωσε η μέρα της αναμέτρησης το αγόρι πήρε το δόρυ και το τόξο του και πήγε στη ζούγκλα για να βρει το θήραμα του.

Περπάταγε, έστηνε αυτί και παρακολουθούσε κάθε θρόισμα και ήχο. Κόντευε να φτάσει μεσημέρι χωρίς να ακούσει βρυχηθμό λιονταριού, όταν ξαφνικά είδε κάτω στο χώμα χνάρια λιονταριού. Χωρίς φόβο και αχνοπατώντας τα ακολούθησε. Η καρδιά του χτυπούσε από λαχτάρα γιατί ήταν κοντά στο όνειρο του. Να πάρει το λιονταροτόμαρο και να γίνει αρχηγός. Μα όσο προχώραγε τα χνάρια γινόντουσαν θολά και είχαν γραμμές σαν το λιοντάρι να σερνόταν και όχι να περπατά περήφανο.

Ξαφνικά το αγόρι σήκωσε τα μάτια και είδε το λιοντάρι ξαπλωμένο στην άκρη ενός ξερού δέντρου να βαριανασαίνει. Και το λιοντάρι του μίλησε και του είπε:

-Μπορείς να με σκοτώσεις αν θες, δεν μπορώ να παλέψω μαζί σου, δεν έχω δυνάμεις και αργοπεθαίνω. Να πάρεις το τομάρι μου και να το φορέσεις στο λαιμό σου. Σαν πας στο χωριό σου θα γίνεις αρχηγός, όλοι θα σε σέβονται και όλα τα κορίτσια θα θέλουν να σε παντρευτούν. Και θα ζήσεις με τιμές και δόξες μέχρι τα βαθιά γεράματα σου. Αλλά μόνο εσύ θα ξέρεις πως πήρες το τομάρι ενός λιονταριού χωρίς να παλέψεις μαζί του, χωρίς να ξέρεις αν είσαι άξιος να το κουβαλάς. Δεν θα το μάθει κανείς ποτέ.

Τότε το αγόρι άφησε στο πλάι του το δόρυ και το τόξο του και πήγε και έκατσε δίπλα στο λιοντάρι. Του έδωσε νερό και το αγκάλιασε τρυφερά. Ξάπλωσε δίπλα του και έμεινε μαζί του όλο το βράδυ, μέχρι που το ξημέρωμα το λιοντάρι άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια του.

Το αγόρι γύρισε στο χωριό και σαν έφτασε εκεί πήγε στο σπίτι, πήρε μια γκλίτσα και μια φλογέρα και πήγε στα πρόβατα.

 

Νένα Γεωργιάδου

 

Ψυχολόγος - συγγραφέας


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr