Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΔΙΠΛΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ….Ή ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣτη δουλειά σκέφτεσαι τα παιδιά που έχεις αφήσει στο σπίτι και στο σπίτι τη δουλειά που έχεις αφήσεις ατελείωτη. Η καρδιά σου σχίζεται στα δυο.

Golda Meir

Σε μια έρευνα που έγινε σχετικά με τις φαντασιώσεις των γυναικών έδειξε πως αρκετές γυναίκες φαντασιώνονται πως παίρνουν μια μικρή βαλίτσα με ελάχιστα ρούχα, λίγα χρήματα, πάνε σε έναν σταθμό ή στο αεροδρόμιο και φεύγουν μακριά. Πηγαίνουν σε έναν νέο μέρος, στην άκρη του κόσμου και ξεκινούν μια νέα ζωή ως σερβιτόρες σε μικρά καφέ.

Στη φαντασία τους παίρνουν μαζί τους και τα παιδιά τους αν είναι μικρά, ενώ αν είναι έφηβοι όχι.

Φυσικά αυτό δεν γίνεται ποτέ. Συνεχίζουν να ζούνε την καθημερινότητα τους γεμάτη διαφωνίες για το τι θα φάμε σήμερα, να φροντίζουν έναν ηλικιωμένο γονιό, να σκέφτονται απλήρωτους λογαριασμούς, ποιος θα βγάλει τα σκουπίδια έξω, ποιος θα πάει τα παιδιά στο μάθημα ρυθμικής, ποιος θα μαζέψει τις ακαθαρσίες του σκύλου, ποιος λογαριασμός θα πληρωθεί πρώτος. Για όλα αυτά θέλουν να βάλουν ένα τέλος γιατί νιώθουν πως δεν μπορούν να τα αντέξουν. Αντέχουν όμως και γίνονται γκρινιάρες, παράξενες, υπερευαίσθητες, αγέλαστες, παραπονιάρες.

Η ζωή λέει είναι χορός και εμείς οι χορευτές. Οι μεγάλοι δάσκαλοι χορού λένε πως ο χορός είναι έκφραση, είναι πάθος. Αν δεν σου αρέσουν τα βήματα του χορού, αφέσου και χόρεψε με τον δικό σου ρυθμό, άσε το σώμα σου να κάνει τη δική του χορογραφία.

Έτσι είναι και στη ζωή και στην καθημερινότητα μας. Ακολουθούμε δρόμους και προγράμματα που βλέπουμε και μας έχουν μάθει, ενώ στο βάθος δεν μας αρέσουν. Αν μας άρεσαν θα ήμασταν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Φοβόμαστε να εκφράσουμε τη διαφωνία μας γιατί θα πέσουν να μας φάνε και δεν σκεφτόμαστε πως αν είναι να μας φάνε, βρισκόμαστε σε λάθος μέρος.

Δεν χρειάζεται να φύγει κάποιος για να ξαναρχίσει τη ζωή του από την αρχή, με τους δικούς του ρυθμούς, τα δικά του αγαπημένα σερβίτσια, τις δικές του αγαπημένες θέες από τα παράθυρα του χωρίς κουρτίνες. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να ξεκαθαρίσει πως έχει κάνει αυτά που πρέπει να κάνει. Όχι τα πάντα. Έχουν και οι άλλοι υποχρεώσεις που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα.

Μην αναλαμβάνετε προβλήματα των άλλων ως δικά σας. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα δικά του. Δυνατοί δεν είσαστε όταν τα αναλαμβάνεται, αλλά όταν βάζετε όρια.

Η Golta Meir πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε κάποτε «Αν ήξερες πόσες φορές λέω στον εαυτό μου: στο διάολο όλα, στο διάολο όλοι, εγώ έκανε το χρέος μου, άσε και τους άλλους να κάνουν και αυτοί το δικό τους. Αρκετά μέχρις εδώ, αρκετά, φτάνει πια

Ανάμεσα σε δυο επιθυμίες κρύβεται μια τρίτη και αυτή είναι η σημαντικότερη. Αν την εκπληρώσετε θα βρείτε τον δρόμο της ευτυχίας.

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - συγγραφέας


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr