Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ …ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕΣτόχοι και νέα ξεκινήματα στη ζωή μας μπορούμε να πάρουμε πάντα ανεξάρτητα τον μήνα, τη χρονιά, τη μέρα και οποιασδήποτε κατάστασης. Παρόλα αυτά ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας που στατιστικά καταγράφονται οι μακροσκελέστατες λίστες στόχων και επιθυμιών.

Το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και η αρχή της σχολικής χρονιάς κάνουν πολλούς ανθρώπους να έχουν την ανάγκη να οργανωθούν και να θέσουν νέους στόχους στη ζωή τους και στην καθημερινότητα τους.

Για να μπορέσει κάποιος να πετύχει τους στόχους του χρειάζεται να γνωρίζει και να ακολουθήσει κάποιες βασικές αρχές:

 1. Ένας στόχος κάθε φορά. Δεν μπορείτε να μάθετε ταυτόχρονα βιολί, δέκαθλο, ισπανικά, ζωγραφική και ζαχαροπλαστική. Ο χρόνος για τους περισσότερους είναι περιορισμένος και αν τα κάνετε όλα μαζί θα αγχωθείτε και τίποτα δεν θα προχωρήσει. Ξεχωρίστε σε ποιον τομέα θέλετε να επενδύσετε και αποφασίστε να δουλέψετε σε έναν βασικό στόχο. Μπορείτε να επιλέξετε έναν δεύτερο απλά και μόνο για την ευχαρίστηση σας, για να περνάτε καλά.
   
 2. Ο στόχος πρέπει να είναι ρεαλιστικός και εφικτός. Αν θέλετε να χάσετε 30 κιλά και να φτιάξετε ένα σώμα με κοιλιακούς δεν μπορείτε να το κάνετε μέσα σε έναν μήνα. Οι αλλαγές γίνονται με μικρές καθημερινές προσπάθειες και ενώ οι διαφορές δεν φαίνονται, θα τις δείτε στο πέρασμα του χρόνου.
   
 3. Φροντίστε τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Νους υγιής εν σώματι υγιή, λέγανε οι αρχαίοι και είναι μια αρχή που ισχύει και θα ισχύει για πάντα. Όταν νιώθετε καλά σωματικά και ψυχικά δουλεύετε και καλύτερα στους στόχους σας.
   
 4. Εστιάστε σε αυτό που κάνετε και αποφύγετε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.  Αν την ώρα που εξασκείστε στη ζωγραφική βλέπετε τηλεόραση, παρακολουθείτε το κινητό σας, ακούτε μουσική και μιλάτε στο τηλέφωνο για να κλείσετε κάποιο ραντεβού οι πιθανότητες να τα παρατήσετε όλα εκτοξεύονται στα ύψη.
   
 5. Ο στόχος σας θα πρέπει προέρχεται από την καρδιά σας. Αν δεν αγαπάτε αυτό που κάνετε δεν θα φτάσετε ποτέ εκεί που θέλετε, αλλά και αν φτάσετε δεν θα έχετε καμία ευχαρίστηση.
   
 6. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Κάθε φορά που συγκρίνετε αυτό που κάνετε με τους άλλους πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι καλύτερος και θα σας κάνει να νιώθετε άσχημα. Η μόνη σύγκριση που επιτρέπεται είναι αυτή με τον ίδιο σας τον εαυτό. Που ήσασταν και που φτάσατε.
   
 7. Βγάλτε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας. Όσοι προσπαθούν να σας πείσουν πως δεν είναι για εσάς να ξεκινήσετε να σπουδάζετε γιατί έχετε παιδιά και οικογένεια, δεν είναι για εσάς να φροντίσετε το σώμα σας γιατί μεγαλώσατε και πέρασε ο καιρός, πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες, πως το νόημα της ζωής δεν βρίσκεται στο δικό σας τον στόχο κ.α. βγάλτε τους από τη ζωή σας.
   
 8. Βάλτε στη ζωή σας το πάθος. Κάνετε παρέα με ανθρώπους που έχουν πάθος για τη ζωή και για αυτά που κάνουν. Ναι υπάρχουν, σας το υπογράφω και βάζω και το χέρι μου στη φωτιά και το κεφάλι μου στην γκιλοτίνα. Οι καταστροφολόγοι είναι περισσότεροι, αλλά δεν μας ενδιαφέρουν γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που είναι φάροι και μας δείχνουν λιμάνια και θάλασσες.
   
 9. Να έχετε υπομονή και επιμονή. Ο κόσμος δεν φτιάχτηκε σε μια μέρα και αυτοί που βλέπετε να κάνουν κάτι με τόση ευκολία σαν να αναπνέουν, έχουν αφιερώσει άπειρες ώρες για να το πετύχουν.
   
 10. Οραματιστείτε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Μην μείνετε όμως στο όραμα και στην προσευχή. Το σύμπαν έχει πολλή δουλειά για να ασχοληθεί με εσάς. Το συμπάν είσαστε εσείς για αυτό ξεκινήστε δράση.

 

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - συγγραφέας


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr