Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ...Tα πάντα ρει, έλεγε ο Ηράκλειτος και ο κανόνας αυτός παραμένει αναλλοίωτος στο χρόνο. Όλα μπορούν να αλλάξουν στη ζωή μας, όχι απαραίτητα μετά από πολλή δουλειά και κόπο, αλλά από τη μια στιγμή στην άλλη από παράγοντες που δεν είναι κάτω από τον έλεγχο μας. Μπορούν να αλλάξουν προς μια θετική και ευχάριστη κατεύθυνση, αλλά μπορεί και σε μια δυσάρεστη και απογοητευτική.
Εκπαιδευόμαστε να κρατάμε γερά ότι αποκτάμε είτε πρόκειται για υλικά πράγματα, είτε για δουλειές, είτε για ανθρώπους. Και όταν έρχεται η ώρα που χάνουμε κάτι από αυτά μένουμε μετέωροι και νιώθουμε αποτυχημένοι, κακότυχοι, ανάξιοι και γκαντέμηδες. 
Κάθε απώλεια έχει το δικό της κόστος και τον δικό της πόνο. Όλες όμως έχουν κοινά στάδια για να αντιμετωπιστούν και σε όλες οι άνθρωποι περνάνε από τις ίδιες συναισθηματικές θάλασσες.
Η αλήθεια είναι πως όλα αντιμετωπίζονται και τα πράγματα μπορούν να ξαναμπούν σε μια τροχιά. Χρειάζεται λίγος χρόνος και λίγη δουλειά.
Τι μπορείτε να κάνετε;
Αποδεχθείτε το γεγονός της απώλειας και δώστε χρόνο στον εαυτό σαν να πενθήσει.
Μείνετε προσηλωμένοι σε αυτά που έχετε και όχι σε αυτά που χάσατε.
Προσπαθήστε να βρίσκεστε με ανθρώπους που νιώθετε πως σας αγαπούν. Η απομόνωση θα πρέπει να είναι περιορισμένη.
Ονειρευτείτε και κάντε μια στρατηγική για το πώς μπορείτε να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα.
Τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τα πράγματα είναι υλικά αγαθά που μπορούν να αποκτηθούν ξανά. Υπάρχουν εκατοντάδες ιστορίες ανθρώπων που είχαν καταστραφεί οικονομικά, αλλά δεν το έβαλαν κάτω και κερδίσανε ξανά ότι είχαν χάσει. Ακόμα και η ηλικία δεν τους εμπόδισε να δουλέψουν ή να σταθεί εμπόδιο.
Η δουλειά που χάθηκε μπορεί να σας πληγώνει και να σας πονάει γιατί χάσατε την οικονομική ασφάλεια που σας παρείχε. Δουλείες θα υπάρχουν πάντα, παρόλη την οικονομική κρίση, αρκεί να ψάξετε και να επιμείνετε.
Οι άνθρωποι που χάνουμε δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω. Είναι σημαντικό όμως να θυμόμαστε πως είχαμε την χαρά να ζήσουμε μαζί τους και να γεμίσουν την ψυχή μας με όμορφες αναμνήσεις. Η ανάμνηση τους τον πρώτο καιρό θα φέρνει πόνο, όμως με την πάροδο του χρόνου ο πόνος θα μειώνεται. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ και θα έρθει η στιγμή που θα μιλάμε για αυτούς χωρίς να πονάει η ψυχή μας.
Και αν δεν χάσατε τίποτα και θέλετε να κάνετε μια νέα αρχή, απλά ξεκινήστε. Μην περιμένετε καμία Δευτέρα, καμία πρωτομηνιά, κανένα κακό τέλος, καμία καλή ευκαιρία. Οι ευκαιρίες είναι εκεί έξω.

Νένα Γεωργιάδου
Ψυχολόγος


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr