Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ...ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑΗ ευτυχία δεν είναι ένας πίνακας που τον αγοράσαμε τον κρεμάσαμε στον τοίχο και ξεμπερδέψαμε. Η ευτυχία είναι μια κατάσταση που δουλεύεται καθημερινά. Όσο μεγάλο και αν είναι το όνειρο, αν το πραγματοποιήσεις θα νιώσεις τη χαρά και την ευτυχία του για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Κάποτε θα σταματήσει να σου προσφέρει το ίδιο συναίσθημα. Κυνηγώντας τα μεγάλα όνειρα –που ναι χρειάζονται και είναι απαραίτητα, χάνουμε την επαφή με τις απλές καθημερινές στιγμές ευτυχίας. Κανένας δεν θα πει όχι σε ένα ευτυχισμένο ταξίδι προς το όνειρο του. Ο δρόμος προς την Ιθάκη δεν είναι απαραίτητο να έχει Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες.
Πως μπορούμε να είμαστε καλά στο ταξίδι της ζωής την ώρα που μαζεύουμε όνειρα με την απόχη μας.
- Κρατάμε τον χώρο μας καθαρό και τακτοποιημένο. 
- Ό,τι δεν χρειαζόμαστε το χαρίζουμε ή το πετάμε.
- Όχι στην γκρίνια, ναι στην ομορφιά της στιγμής.
- Είμαστε ευγενικοί ακόμα και αν μέσα μας είμαστε λυπημένοι.
- Προσφέρουμε βοήθεια στους άλλους. Ακόμα και το να δώσουμε τη θέση μας στο λεωφορείο είναι σημαντικό. 
- Όταν ασχολούμαστε με τους άλλους, ψάχνουμε να βρούμε τις καλές πτυχές τους και όχι τα ελαττώματα τους.
- Όχι στο κουτσομπολιό και μακριά από τους κουτσομπόληδες.
- Κάποιος κάπου είπε: «για να είσαι καλά πρέπει να κάνεις συχνά παρέα με άτομα κάτω των 5 ετών και πάνω των 80». Η φιλοσοφία ζωής σε αυτές τις ηλικίες είναι απλά εντυπωσιακή! 
- Ακούμε περισσότερο, μιλάμε λιγότερο.
- Η ομορφιά της ζωής κρύβεται συχνά σε κάποιο μπισκότο, σε μια μπάλα παγωτό, σε ένα σουβλάκι, σε ένα σφηνάκι, σε ένα πιάτο πατάτες τηγανιτές… ακόμα και σε ένα ποτήρι δροσερό νερό.
- Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε πάντα δίκαιο. Δεν χρειάζεται να σπαταλάμε ενέργεια για να πείσουμε τους άλλους για πράγματα που είναι υποκειμενικά.
- Παίζουμε τίμια, ακόμα και όταν οι άλλοι είναι ζαβολιάρηδες. Απλά δεν τους παίζουμε στα επόμενα παιχνίδια.
- Είμαστε συνεπείς στα ραντεβού μας και στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε.
- Δεν επεμβαίνουμε στις ζωές των άλλων και δεν δίνουμε οδηγίες. Εκτός και αν μας το ζητήσουν.
- Η τέχνη είναι θεραπευτική. Βρίσκουμε τη μαγεία της ομορφιάς σε όποια μορφή τέχνης μας αρέσει είτε μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών είτε δημιουργώντας ένα δικό μας έργο.
- Αν αυτό που κάνουμε δεν έχει πάθος και αγάπη, απλά δεν μας ταιριάζει. 
- Έχουμε επαφή με τις αισθήσεις μας. Μια μικρή αλλά μεγάλη τεχνική που δίνει ηρεμία είναι να αφιερώσουμε δυο με τρία λεπτά για κάθε αίσθηση ξεχωριστά. Αν δίνετε προσοχή στην αφή σας αναρωτηθείτε τι πιάνετε αυτή τη στιγμή; Μπορείτε να το περιγράψετε χωρίς να το βλέπετε; Αν δίνετε προσοχή στην ακοή σας, τι ήχους ακούτε; Είναι περισσότεροι από αυτούς που νομίζετε. Όταν δίνετε προσοχή στην όσφρηση, τι μυρίζεται; Όταν δώσετε προσοχή στην όραση απλά κοιτάξτε τα πράγματα σαν να τα βλέπετε για πρώτη φορά, με περιέργεια. Και η γεύση είναι αίσθηση που μας βοηθάει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Γευτείτε ότι ακουμπάει τη γλώσσα και τον ουρανίσκο σας.
- Αγαπάμε τις μικρές καθημερινές ρουτίνες.

Νένα Γεωργιάδου
Ψυχολόγος

 
 

 


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr