Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΤο να επιλέξετε ένα/μία επαγγελματία Ψυχολόγο για να σας βοηθήσει, σε όποιο σχετικό πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Δυστυχώς, στις μέρες μας υπάρχουν διάφορα άτομα τα οποία αυτο-αποκαλούνται ειδικοί ψυχοθεραπευτές, σύμβουλοι ψυχικής υγείας κ.ά. χωρίς, όμως, να έχουν πτυχίο Ψυχολογίας και φυσικά χωρίς να κατέχουν την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.
 
    Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν επιλέγετε σε ποιον θα εμπιστευτείτε την ψυχική σας υγεία. Αν πέσετε σε κάποιον τσαρλατάνο, κινδυνεύετε να χάσετε πολλά παραπάνω από τα χρήματα σας. Δυστυχώς, όσοι καταφεύγουν σε τέτοια άτομα, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημά τους αλλά το επιδεινώνουν και πολλές φορές εμφανίζονται και νέα προβλήματα καθώς ο μη ειδικός (που όμως αυτοαποκαλείται ειδικός) δεν έχει την επιστημονική κατάρτιση ώστε να σας βοηθήσει. Για να αποφύγετε να πέσετε σε τέτοια άτομα θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:
 
    Ένας ψυχολόγος μπορεί είτε να δεχθεί κόσμο στο χώρο του - είτε να έρθει στο δικό σας χώρο. Όταν αποφασίσετε να πάτε εσείς στο δικό του χώρο, αναζητήστε οπωσδήποτε να βρείτε, αναρτημένη σε κάποιο τοίχο συνήθως, την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος. Σε περίπτωση που αυτή δεν βρίσκεται σε εμφανές σημείο, τότε ζητήστε να σας τη δείξει. Δεν τον/την προσβάλλετε. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει αυτό και σε περίπτωση που αρνηθεί σηκωθείτε να φύγετε αμέσως, διότι πιθανότατα προσπαθεί να σας κρύψει κάτι. Μην εντυπωσιάζεστε από ακριβά και προσεγμένα γραφεία ή τις δεκάδες κορνίζες από σεμινάρια και αμελείτε να δείτε τα στοιχεία που θα σας πείσουν πως βρίσκεστε στα χέρια ενός επιστήμονα Ψυχολόγου και όχι ενός τσαρλατάνου που σαν κύριο στόχο έχει να σας αποσπάσει χρήματα χωρίς να σας βοηθήσει.
 
    Από τη στιγμή που θα βρείτε τον κατάλληλο για σας ψυχολόγο, μπορείτε να αρχίσετε τις συνεδρίες μαζί του για να λύσετε τα προβλήματά σας. Πρέπει να γνωρίζετε πως μια ψυχοθεραπεία κρατάει αρκετό καιρό και τα προβλήματα δεν λύνονται με μια ή δύο επισκέψεις. Τον πρώτο καιρό ίσως χρειαστεί να έρχεστε σε επαφή με τον ψυχολόγο σας μια φορά την εβδομάδα ενώ στο μέλλον οι συναντήσεις θα αραιώσουν ανά δύο εβδομάδες και στη συνέχεια στη μια συνεδρία το μήνα, ... Η κάθε συνεδρία (συνάντηση με τον/την ψυχολόγο) κρατάει, συνήθως, 45 λεπτά της ώρας. Αυτό το 15λεπτο ανάμεσα στις συνεδρίες βοηθά τον Ψυχολόγο να καθαρίσει το μυαλό του για τον επόμενο ασθενή (που μπορεί να είστε εσείς), να καθαρογράψει τις σημειώσεις του κ.λπ. Σκοπός του επαγγελματία Ψυχολόγου, όπως και κάθε άλλου επαγγελματία Υγείας, είναι να σας ανακουφίσει άμεσα και όχι μετά από... χρόνια θεραπείας.
 
    Όσο δεν κρατάτε μυστικά από τον/την Ψυχολόγο σας τόσο τον βοηθάτε να σας βοηθήσει και να λύσετε το πρόβλημά σας γρηγορότερα. Ο/η επαγγελματίας Ψυχολόγος κρατάει το απόρρητο της σχέσης σας και δεν δίνει πληροφορίες σε κανέναν για εσάς. Ό,τι λέγεται σε μια συνεδρία μένει σε αυτή και δεν βγαίνει προς τα έξω.
 
    Σε ό,τι αφορά την τιμή της συνεδρίας πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είναι σταθερή και ίδια σε όλους τους ψυχολόγους. Οι τιμές είναι ανάλογες με το είδος της ψυχοθεραπείας που θα ακολουθηθεί και κανονίζονται από τον Ψυχολόγο. Σπανιότερα υπάρχουν και επαγγελματίες ψυχολόγοι οι οποίοι μπορεί να σας ζητήσουν ένα χρηματικό ποσό εφάπαξ και να σας δέχονται μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Η επιλογή είναι δική σας. 


Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr