Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλ.:211.221.67.47

w w w . p s i x i . g r

Νένα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος - Συγγραφέας

ΑΡΧΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SKYPE ΑΡΘΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΧΝΑΠοιον ψυχολόγο πρέπει να επιλέξω;

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, έναν / μία ψυχολόγο με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και φυσικά με Πανεπιστημιακό Πτυχίο Ψυχολογίας. Δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχει ένα τραγικό έλλειμμα των ελεγκτικών αρχών σε αυτό το ζήτημα με αποτέλεσμα να δηλώνουν δημόσια "ψυχολόγοι" άτομα χωρίς Πανεπιστημιακό Πτυχίο Ψυχολογίας.

Όπως δεν θα επιλέγατε πότε έναν "ορθοπεδικό" που δεν έχει πανεπιστημιακό πτυχίο ή το πτυχίο του δεν είναι ιατρικής σχολής, έτσι δεν πρέπει να εμπιστεύεστε την ψυχική και πνευματική σας υγεία σε άτομα που δεν έχουν την ανάλογη μόρφωση.

 

Είστε ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος,... τι ακριβώς;

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο βγάζει Ψυχολόγους. Η ψυχολογία δεν είναι σαν την ιατρική που έχει παιδίατρο, οδοντίατρο, δερματολόγο κ.λπ. Το Πανεπιστήμιο βγάζει απόφοιτους με πτυχίο Ψυχολογίας. Αν κάποιος σας πει ότι έχει πτυχίο Παιδοψυχολογίας, σας δουλεύει. Κάποιοι ψυχολόγοι προτιμούν να δουλεύουν μόνο με παιδιά, κάποιοι προτιμούν να δουλεύουν μόνο με άτομα που έχουν σεξουαλικά προβλήματα κ.λπ. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πτυχίο παιδοψυχολογίας ή σεξολογίας.
Οι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών σχολών Ψυχολογίας (Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Πάντειο) είναι πτυχιούχοι Ψυχολογίας και έχουν την ακαδημαϊκή κατάρτιση να αναλάβουν τόσο ενήλικες, όσο και παιδιά.

 

Πώς μπορώ να εμπιστευτώ τα μυστικά μου σε ένα ξένο άνθρωπο;

Η ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ είναι κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν ψυχολόγο. Γι αυτό και δίνουμε τόση βαρύτητα στο γεγονός να επιλέξετε ψυχολόγο με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και όχι όποιον / όποια νά'ναι. Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ μεταξύ Ψυχολόγου - Πελάτη είναι ηθικά και νομοθετικά κατοχυρωμένο και ισχύει απαρέγκλιτα για κάθε επαγγελματία. Επισκεπτόμενοι ένα / μία επαγγελματία ψυχολόγο πρέπει να είμαστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουροι πως ό,τι λέμε μένει ΑΥΣΤΗΡΩΣ μεταξύ μας. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, νιώσετε πως δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τον ειδικό που επιλέξατε, τότε ψάξτε να βρείτε κάποιον άλλον με τον οποίο (ή την οποία) θα νιώθετε άνετα και ζεστά. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ Πελάτη - Ψυχολόγου.


Πόσες επισκέψεις χρειάζεται να κάνω;

Εξαρτάται από το πρόβλημα αλλά και από το κατά πόσο ακολουθείτε τις οδηγίες της/του ψυχολόγου, αυτό το τελευταίο είναι το σημαντικότερο όλων. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για χρονοβόρες διαδικασίες σαν αυτές που βλέπουμε στις ταινίες του Hollywood όπου ο πρωταγωνιστής κάνει "χρόνια ψυχανάλυση". Στην Ψυχολογική Υποστήριξη προέχει η ψυχική υγεία του πελάτη, η γρήγορη αποκατάστασή του καθώς και  η όσο το δυνατόν πιο άμεση ανακούφισή του. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα.

 

Ο αδερφός μου (γιος μου, φίλος μου κ.λπ.) έχει πρόβλημα αλλά δεν θέλει να επισκεφθεί ψυχολόγο. Μπορείτε να έρθετε εσείς να τον επισκεφθείτε δηλώνοντας "τάχα μου" ότι είστε κάποιος γνωστός;

Σε περιπτώσεις ανηλίκων αρκετοί Ψυχολόγοι επιλέγουν αυτή την τακτική. Πρέπει να ξέρετε όμως ότι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για τη θεραπεία είναι ο ενήλικας που έχει το πρόβλημα να επιθυμεί να κάνει κάτι για αυτό και να ακολουθήσει και τις εντολές του θεράποντα. Η/ο ψυχολόγος δεν μπορεί να επιβάλλει με το ζόρι θεραπείες. Το άτομο που έχει το πρόβλημα πρέπει αυτό να πάρει την απόφαση για να επισκεφτεί τον ψυχολόγο. Επίσης λάβετε υπ' όψιν σας ότι η κατ'οίκον επίσκεψη κοστίζει περισσότερο από την κανονική.
Τα πρωινά εργάζομαι. Μπορώ να επισκεφτώ τον / την ψυχολόγο τις ώρες που με βολεύει;

Βεβαίως και μπορείτε. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται το πρωί, έτσι η Ψυχολογική Υποστήριξη έχει προνοήσει να υπάρχουν πρωινά, μεσημεριανά και απογευματινά ραντεβού με ώρες έναρξης από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το βράδυ.
Τηλεφώνησε τώρα στο 211.221.67.47.

 

 

Μπορώ να έχω κάποια στοιχεία για την ψυχολόγο;

Η κυρία Νένα Γεωργιάδου (1971) είναι επαγγελματίας Ψυχολόγος με κατά νόμο άδεια άσκησης επαγγέλματος από το 2003, δηλαδή 16 χρόνια και κάτι. Ασκεί ανελλιπώς το επάγγελμα του ψυχολόγου επί 16 χρόνια κουράροντας με επιτυχία ενήλικες και ανήλικους. Είναι, μεταξύ άλλων, απόφοιτος Ψυχολογίας του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (www.psy.gr) του οποίου μάλιστα έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ.
Είναι συγγραφέας 20 και πλέον βιβλίων ψυχολογίας, παιδοψυχολογίας και αυτοβοήθειας από τα οποία αρκετά είναι ευπώλητα (best sellers). Είναι επίσης εισηγήτρια σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα την Ψυχολογία και την Παιδοψυχολογία. Στο ραδιόφωνο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εκπομπές τις "Στο Αυτί του Δράκου" με θέμα παιδιά και γονείς και "Ανάλυσέ Το" με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις.

 

Που μπορώ να βρω τα βιβλία της ψυχολόγου Νένα Γεωργιάδου;

Για να έρθουν κατ' ευθείαν στον χώρο σας με την καλύτερη τιμή της αγοράς στο www.karotaki.gr. Αν τα θέλετε αντικαταβολή θα τα βρείτε σε ΟΛΑ τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία όπως το www.captainbook.gr, www.books2u.gr, www.greekbooks.gr, www.politeianet.gr κ.ά. Αν θέλετε να τα δείτε από κοντά τα έχει η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ο ΙΑΝΟΣ κ.ά.

 


Μήπως υπάρχουν κρυφές χρεώσεις;

Καμία απολύτως. Μιλάτε με την ίδια την ψυχολόγο Νένα Γεωργιάδου και όχι με βοηθούς ούτε με εκπαιδευόμενους. Παίρνετε και νόμιμη απόδειξη. Το κόστος ανά συνεδρία των 45 λεπτών παραμένει το ίδιο για όλους, όσες φορές και αν έρθετε. Επιπλέον κόστος έχουν μόνο οι συνεδρίες εκτός ωραρίου, Σαββάτα, Κυριακές ή επίσημες αργίες που το γραφείο είναι κλειστό. Τηλεφώνησε τώρα στο 211.221.67.47 οποιαδήποτε ώρα και ημέρα για να πάρεις περισσότερες πληροφορίες.

 

Πότε πρέπει να κλείσω ραντεβού;

Όπως οφείλουμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα υγείας, αμέσως μόλις εντοπίσετε ότι υπάρχει πρόβλημα. Καλέστε στο 211.221.67.47 τώρα κιόλας. Ο γραμματέας μας θα σας κλείσει ραντεβού άμεσα.

 

Πότε πρέπει να επισκεφτώ ψυχολόγο;

Όταν νιώθετε εσείς ότι χρειάζεται, όταν δηλαδή παρατηρείτε πως κάποια προβλήματα συμπεριφοράς, άγχους και άλλα σας δημιουργούν εμπόδια στο να ζήσετε με χαρά κι αξιοπρέπεια τη ζωή σας. Ακόμη κι αν έχετε παραμελήσει να ζητήσετε βοήθεια όταν έπρεπε, ακόμη κι αν τα προβλήματα σας φαίνονται βουνό και άλυτα, ακόμη και τότε ο/η ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει επειδή γι αυτόν (λόγω της εμπειρίας και των εξειδικευμένων σπουδών του/της) δεν είναι ούτε "άλυτα" ούτε "βουνό". Η ψυχολόγος δεν πρόκειται ποτέ να σας πει "και γιατί δεν ήρθες πιο νωρίς;". Όταν νιώσετε εσείς ότι χρειάζεται, σηκώνετε το τηλέφωνο και κλείνετε ραντεβού.

 

Και πόσο συχνά θα έρχομαι;

Εσείς θα το ορίσετε, ανάλογα με το πως νιώθετε. Εμείς δεν πρόκειται να σας εξαναγκάσουμε. Σκοπός μας είναι να δείτε αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία! Μετά εσείς, ανάλογα με το πως νιώθετε, τηλεφωνείτε και κλείνετε το επόμενο ραντεβού, αν το έχετε ανάγκη και χωρίς καμία πίεση εκ μέρους μας. Έτσι γίνεται μεγαλύτερη πρόοδος, καλύτερη δουλειά σε προσωπικό επίπεδo και φυσικά πιο οικονομικά και χωρίς άγχος.


 


Μπορώ να κλείσω ραντεβού το πρωί που τα παιδιά είναι στο σχολείο και έχω ελεύθερο χρόνο;

Πρωινά ραντεβού μπορούμε να κλείσουμε από τις 10:00 στο Χαλάνδρι (metro Χολαργός) και από τις 11:00 στο Αιγάλεω (Θηβών και Ιεράς οδού). Αποκλειστικά για το Χαλάνδρι υπάρχουν και ραντεβού το πρωί του Σαββάτου (με διαφορετική χρέωση το Σάββατο καθώς το γραφείο είναι κλειστό).

 

Αν δεν έρθω σε ένα ραντεβού, θα το πληρώσω;

Όχι. Σε εμάς τουλάχιστον. Υπάρχουν, όμως, ψυχολόγοι οι οποίοι το κάνουν αυτό, δηλαδή χρεώνουν τον πελάτη για το ραντεβού, έρθει - δεν έρθει ο πελάτης. Εμείς ζητάμε απλά να μας ειδοποιήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την ακύρωση του ραντεβού στο τηλέφωνο 211.221.67.47. Όχι μόνο για να μη μας ταλαιπωρείτε αλλά και για να μην στερήσετε τη βοήθεια από κάποιον που την έχει ανάγκη και μπορεί να προσέλθει.
Αν ακυρώσετε για οποιονδήποτε λόγο ένα ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε όποτε θέλετε και να κλείσετε ένα άλλο τη μέρα και την ώρα που σας βολεύει.

 

Μπορείτε να έρθετε εσείς στο χώρο μου, αντί να έρθω εγώ στο γραφείο σας;

Εφ' όσον πιστεύετε ότι ο χώρος σας τηρεί κάποιες βασικές προδιαγραφές (ησυχία, μακριά από οχλήσεις άλλων ατόμων κ.λπ.) μπορεί να σας επισκεφθεί ψυχολόγος στο χώρο σας. Όπως είναι λογικό, όμως, οικονομικά το κόστος είναι πολλαπλάσιο από το αν θα γινόταν η συνεδρία στο γραφείο του/της ψυχολόγου.

 

Μένω έξω από την Αθήνα, τι να κάνω;

Αν είστε εκτός Αθηνών αλλά κοντά στην Αθήνα (π.χ.: ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ κ.ά.) μπορείτε να έρθετε με το αυτοκίνητό  σας στο γραφείο μας στο ΑΙΓΑΛΕΩ το οποίο είναι μια ανάσα και από τις δύο ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ. Αν έχετε πρόσβαση στον προαστιακό μπορείτε να έρθετε στο γραφείο μας στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ (στάση metro ΧΟΛΑΡΓΟΣ). Πληροφορίες για το πώς θα έρθετε στα γραφεία μας μπορείτε να βρείτε εδώ.
Αν είστε πολύ μακριά από την Αθήνα ή ακόμα και στο εξωτερικό μπορείτε να κλείσετε τηλεσυνεδρία μέσω SKYPE. Απλά κάντε κλικ εδώ: ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΑ SKYPE.
Η συνεδρία γίνεται από την άνεση του δικού σας χώρου, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρίσκεστε, πληρώνετε με πιστωτική κάρτα ή με Paypal και γλιτώνετε τις μετακινήσεις.
Σημείωση: οι ώρες που αναφέρονται στο www.psixi.gr/skype είναι ώρες Ελλάδος.

 

Είμαι στην Αθήνα αλλά μου φαίνεται ότι είμαι μακριά από τα γραφεία σας, που μπορώ να έρθω;

Κλείστε συνεδρία μέσω SKYPE. Ξεκούραστα από την άνεση του σπιτιού σας! Αν όμως έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε στάση του metro ή του προαστιακού τότε: το γραφείο στο Κάτω Χαλάνδρι είναι πολύ κοντά (550μ.) στη στάση metro ΧΟΛΑΡΓΟΣ. Το γραφείο στο Αιγάλεω είναι εξίσου κοντά (600μ.) στη στάση metro ΑΙΓΑΛΕΩ.  Οπότε αν έχετε πρόσβαση σε κάποια - σε οποιαδήποτε - στάση του metro, του ηλεκτρικού ή του προαστιακού, θα είναι ένα παιχνιδάκι να φτάσετε στα γραφεία μας. Πληροφορίες για το πώς θα έρθετε στα γραφεία μας μπορείτε να βρείτε εδώ. Τηλεφώνησε τώρα στο 211.221.67.47.

 

Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Δεν έχετε παρά να μας πάρετε ένα τηλέφωνο στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο - αστική χρέωση).

Στο Κάτω Χαλάνδρι (στο ύψος του metro ΧΟΛΑΡΓΟΣ) κλείνονται ραντεβού για Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από το πρωί έως το βράδυ (από 10:00 έως 19:00). Σάββατο μόνο για το πρωί (από 09:00 έως 12:00).

Στο Αιγάλεω (Ιερά οδός και Θηβών) κλείνονται ραντεβού για Τετάρτη και Παρασκευή από το πρωί έως το βράδυ (ώρες έναρξης από 11:00 έως 19:00).Ψυχολογική υποστήριξη. Γραφείο ψυχολόγου σε Αιγάλεω και σε Χαλάνδρι. Για ραντεβού με ψυχολόγο καλέστε στο 211.221.67.47 (τηλεφωνικό κέντρο και για τα 2 γραφεία)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθρ. 51). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66). Copyright 2003-2019 Νένα Γεωργιάδου ψυχολόγος, Χρήστος Νικολαΐδης webmaster. Ψυχολογική Υποστήριξη www.psixi.gr